3 redenen om te kiezen voor de Samsung QLED 65Q8F
V

Product in de kijker: Samsung QLED 65Q8F

30/07/2018 - Philip Vanspeybrouck

Samsung is al jaren top in het produceren van (televisie)schermen en met de QLED-serie gaan ze weer een stap verder in het ontwikkelen van de technologie die ze perfectioneerden. Naast de helderste, scherpe beelden hechten ze er bij Samsung ook veel belang aan om mooie toestellen te maken, die ook wanneer ze uit staan mogen gezien worden. Want hoe graag we ook televisie kijken, soms staat het ding daar toch gewoon groot en zwart te wezen, maar daarover verder meer.

QLED

Let op, hier wordt het wat technisch, heb je liever meer aandacht voor design of voor functionaliteit klik er dan op.

QLED is een techniek, verder ontwikkeld door Samsung, om de eeuwenoude (ok ja, een tiental jaar oude) LED-technologie weer een sprong voorwaarts te laten maken.

LED is overal, en terecht: het is efficiënt, bestaat in vele variaties, betrouwbaar en dankzij de grote aantallen zeer democratisch geworden. Dit zowel in televisie als in verlichting (wij zijn ook Sylvania dealer voor al uw LED-verlichtings-benodigdheden).

Klassieke led-televisies gebruiken gewoon helder wit LED-licht om dit dan via een LCD-filter met 3 subpixels te blokkeren en om ofwel geen licht, ofwel rood licht, groen licht of blauw licht of een combinatie van deze door te laten. de nadelen van deze technologie zijn dat de filters een overlap hebben en er sprake kan zijn van 'bleeding' waarbij vb zowel groen als blauw licht doorgelaten wordt, wanneer dit niet nodig is.
Een ander probleem van de filters is dat ze het lastig hebben om alle licht te blokkeren waardoor bij een zwart beeld er vaak ook nog gewoon licht te zien is en dus een minder goed contrast (grijs ipv zwart) waar te nemen is. Een derde 'handicap' van de klassieke LED-televisie is dat het paneel bestaat uit verschillende lagen: achtergrondverlichting (edge lit of full array), polarisatiefilters en de eigenlijke LCD met coatings (en dan nog een paar). Deze vele lagen zorgen ervoor dat het scherm relatief 'dik' is en dit kan vooral een probleem zijn voor de kijkhoeken.

De QLED-lijn van Samsung probeert op deze uitdagingen een oplossing te bieden: De verlichting bestaat nu niet meer uit witte leds, maar uit blauwe leds, die door een laag Quantum Dots gaan, dit zijn in tegenstelling tot de filters actieve componenten: in plaats van het licht te filteren en maar een gedeelte door te laten, maar converteert het uitgestuurde blauwe licht in puur groen of puur rood licht waar nodig, dit zorgt dat er enorme verbeteringen mogelijk zijn in het kleurgamma en het kleurvolume (echt alle kleuren kunnen nu weergegeven worden) en vooral ook de helderheid. Samen met andere optimalisatietechnieken zorgt dat ervoor dat Samsung QLED televisies op dit moment tot de absolute koplopers behoren wat betreft LED-technologie.

Een TV is meer dan beeld alleen

Je televisie is niet zomaar de kijkdoos van vroeger die je in wegstopt in de kast met deurtjes, of toch zeer zelden. Liefst is het een mooi strak vormgegeven pareltje die gerust mag gezien worden op dat mooie meubel, of evengoed zo vlak mogelijk tegen de muur.
Daar zet Samsung hard op in en deze QLED QE65Q8 heeft alles aan boord om u en uw bezoek te overtuigen van zijn schoonheid en elegantie.

Past perfect
Blinkt uit in eenvoud en eigentijdse verfijning. Op een voet of aan de muur, de gestroomlijnde, schitterend afgewerkte Q8F, zonder zichtbare kabels, staat overal prachtig.

Invisible cable
Je kan alle apparaten met elkaar verbinden via één vrijwel onzichtbare kabel. Maak een eind aan bergen kabels die met elkaar in de knoop zitten.


Elegante achterkant

Zet je TV waar je maar wil. De achterkant is strak ontworpen en de kabels kunnen netjes worden opgeborgen in de elegante voet. Rustig en modern, ook aan de achterkant.

No Gap Wall-Mount

De Q8F kan nog strakker aan de muur gehangen worden. Hij ziet er van alle kanten fraai uit en past perfect in je woonkamer.

Grenzeloos 360° Design

Tijdloos design, volmaakt voor iedere omgeving. Ongestoord kijkplezier zonder zichtbare omlijsting. Verfijnd ontwerp met geheel metalen achterkant. De volgende stap in het design van een TV.

Volledig randloos design

Bekijk de wereld zonder afleiding. Omdat het scherm aan alle kanten randloos is, ga je werkelijk op in de content. Alles komt voor je ogen tot leven.

Slim gebruiksgemak

Slimmer dan ooit

Gewoon zitten en meteen genieten.

Smart Hub

Alle content staat overzichtelijk samen op één scherm. Ga makkelijk naar verschillende contentdiensten, met handige miniatuurweergaven voordat je gaat kijken.

Auto Detection

Vindt en herkent al je aangesloten apparaten sneller. QLED TV toont automatisch de namen van de aangesloten apparaten en maakt het kiezen van de juiste ingang wel heel gemakkelijk.

Smart View

Verbind je mobiele apparaat makkelijk met je grote scherm en geniet van al je content. En dankzij de Smart View app kan je alles probleemloos bedienen met je mobiele toestel.

Alle details

Alles, tot in het detail:

Beeld
Beeldschermdiagonaal 65 "
HD type 4K Ultra HD
Resolutie 3840 x 2160 Pixel
Smart modes Film, Dynamisch, Natural
High Dynamic Range HDR 1500 / HDRI
Beeldverwerkingstechnologie Samsung Auto Motion Plus,Samsung Contrast, Enhancer,Samsung Ultra Clean View, Peak Illuminator Pro, Digital Clean View
Lifestyle-apps Samsung Smart View
Geluid
Ingebouwde luidsprekers Ja
Aantal luidsprekers 4
Gemiddeld vermogen 40 W
Ingebouwde subwoofer Ja
Technologie voor decoderen van geluid DTS, Dolby Digital Plus
Integratie
Wi-Fi Ja
Ethernet LAN Ja, 1 poort
Wi-Fi Direct Ja
Bluetooth Ja
Webbrowser ja
Ondertitelingsfunctie ja
Extended PVR ja
Instant On ja
Game Modus ja
ConnectShare (USB/HDD) ja, 3 USB 2.0 poorten
Aantal processorkernen 4
HDMI Quick Switch ja
Aantal HDMI-poorten 4
Audio Return Channel (ARC) ja
Digitale audio, Optische uitgang ja, 1
RS-323C-poort ja, 1
RF-poort ja, 1
Common Interface (CI) ja, CI+ 1.3 Ok voor Telenet
Consumer Electronics Control (CEC) ja, Anynet+
Elektronische TV-Gids ja
On Screen Display ja, 27 talen
Picture in Picture (PIP) ja
DLNA-gecertifieerd ja
Energie-efficiëntieklasse A, 212 kWh/annum
Stroomverbruik Typisch: 153W, Max: 225W
Design
Kleur van het product Zilver
VESA-montage Ja
Afmetingen zonder voet (bxhxd) 1444,1 mm x 826,4 mm x 44.8 mm
Gewicht zonder voet 24.3 kg
Afmetingen met voet (bxhxd) 1444,1 mm x 916,7 mm x 353,6 mm
Gewicht met voet 28.2 kg

WELKOM bij Phixum voor meer uitleg!
Hennemarkt 12, 3300 Tienen