Met muziek is het altijd feest!
V

Barbecue smaakt beter met beats

20/04/2018 - Philip Vanspeybrouck

Of het nu de eerste barbecue van het jaar is, de groene vingers die tintelen om wat tuinwerk te verzetten of een aankomend tuinfeest, communie, lentefeest of huwelijk: je tuin is nog stukken gezelliger met muziek!

Er zijn tal van oplossingen en gelegenheden om buiten je favoriete tune of radiozender te laten weerklinken, we sommen hier even de belangrijkste op.

Sound + Sun = Fun

Voor een sporadisch of persoonlijk gebruik is een eenvoudige bluetooth speler of koptelefoon ideaal. De bluetooth speakers komen in alle maten en vormen, van zeer compact tot uit de kluiten gewassen boomboxen die behoorlijk wat geluid kunnen produceren. JBL is hier zowel bij de jeugd en de iets oudere jeugd een referentiemerk die waterdichte speakers heeft in alle maten, vormen en kleuren: voor elk wat wils dus vanaf 29.95 euro. De batterij van de betere modellen kan je zelfs gebruiken om je telefoon of tablet op te laden!

Voor zij die een fashionstatement willen maken (dames, we kijken naar u) is er de stijlvolle Harman Kardon Esquire II die naast bluetooth speaker ook conferencing aankan met zijn 4 ingebouwde microfoons.

Als je de muziek echt helemaal voor jezelf wil houden kan je best een hoofdtelefoon opzetten. De hond van de buren die je uit je tuiniertrance houdt, kan je met een Noice Cancelling exemplaar ook helemaal vergeten!

Met bluetooth komt je geluid uit een gekoppeld apparaat: een smartphone, tablet of zelfs platenspeler. Deze apparaten worden steeds zuiniger (versie 4 LE of hoger wordt aangeraden) en als uw toestel A2DP ondersteunt kan er ook volwaardig stereogeluid uit komen. Bluetooth gaat tot 10 meter, wil je een groter bereik dan kan je je verbindingen via wifi of bekabeld opzetten.

Nu en dan een knalfeest!

Voor de sporadische barbecue of communiefeest kan het interessant zijn relatief lichte speakers binnen te hebben staan die je eventueel tijdelijk kunt buiten plaatsen, zonder dat je daarvoor ellenlange kabels of zware/fragiele versterkers moet verhuizen. Daarbij denken we spontaan aan bijvoorbeeld de Sonos speakers die je in een stopcontact (verlengkabel) steekt en je muziek/radio via de wifi binnen haalt. Deze speakers zijn relatief klein, maar met de ingebouwde versterkers kunnen ze een aardige hoeveelheid lucht ritmisch verplaatsen! De muziek kies je hier eenvoudig via de app en haal je direct van het internet, of gewoon van je eigen computer of verbonden muziekbronnen die binnen staan.

Yamaha heeft talrijke gelijkaardige oplossingen met hun MusicCast systeem: draadloze speakers die ook rechtstreeks hun muziek van het netwerk (internet) plukken of doorkrijgen van bijvoorbeeld de MusicCast CD-speler die binnen staat. Streaming en multiroom ondergaat fantasische ontwikkelingen en biedt voor veel mensen praktische oplossingen om op een makkelijke manier muziek te krijgen waar ze het willen. Kom langs bij Phixum voor een oplossing op uw maat.

Voor een vlotte werking is een goede wifi-dekking ook onontbeerlijk. Wij zweren bij het gerenommeerde Ubiquiti Unifi systeem om een naadloze wifi-dekking te voorzien overal binnen, maar ook buiten, met hun speciaal daarvoor ontworpen outdoor access points.

Permanent speel-plezier!

Voor de échte buitenmens kunnen permanente buitenspeakers niet in de tuin ontbreken: indien goed uitgevoerd zijn dit speakers die je dag en nacht, weer en wind kunt laten buiten staan en waar degelijk tot zeer goed geluid uit komt. Basismodellen beginnen vanaf 150 euro voor een setje, wil je betere kwaliteit geluid, dan zal ook hier een duurdere speaker beter tot zijn recht komen.

Om u alvast wat inspiratie te geven kan u de ROCKT (ja, ziet eruit als een rots) van JBL bekijken, of hun prima spelende Control-X speakers.

Ben je geïnteresseerd in het betere werk, overweeg dan zeker de Venturo-reeks van KEF! (Venturo 5 hierboven afgebeeld). Dit zijn stuk voor stuk passieve speakers, die via luidsprekerkabels op uw versterker (die wel best binnen staat) aangesloten worden. Ook hier zijn in functie van het gewenste resultaat en de aan te sluiten bronnen heel wat verschillende mogelijkheden. Daarop ingaan zou ons voor dit stuk te ver leiden, maar komt ongetwijfeld in een volgende editie aan de beurt!

Begint het te kriebelen om bij u thuis iets (semi)permanent te installeren? Contacteer Phixum vrijblijvend voor een oplossing op uw maat.

Hopelijk heb ik de goesting in de eerste barbecues van het seizoen alleen maar aangewakkerd, voor wie nog zomerse inspiratie zoekt, bekijk zeker ook de Q-music 500 beste zomerplaten playlist op Spotify!

Geniet ervan!

WELKOM bij Phixum voor meer uitleg!
Hennemarkt 12, 3300 Tienen