top of page
Zoeken
  • Phixum

Samsung Neo QLED: Dé Ideale Allrounder?

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2021


Samsung heeft voor ieder wat in petto. Van The SERO tot The FRAME en nu ook de NEO QLED.

Samsungs’ gamma voor 2021 beantwoordt aan ieders verwachtingen, ongeacht je smaak of

levensstijl.

De Neo QLED is een spectaculaire verbetering op het vlak van beeld, design en geluidskwaliteit. Deze nieuwe innovatie is gebaseerd op wat Samsung de “revolutionaire Quantum Matrix technologie noemt


Quantum Mini LED’s

De Quantum Matrix technologie heeft vooral betrekking op de nieuw Quantum Mini LED’s van Samsung. Deze zijn 40 keer kleiner dan de conventionele LED’s. In plaats van het licht te spreiden met een lens en een extra omhulsel te hebben om de LED vast te zetten, heeft de Quantum Mini LED enkel een ongelofelijk dunne microlaag. Daardoor passen er meer LED’s op het scherm.


Daarbij zorgt dit voor een nog betere en fijnere controle over de LED’s. Donkere gebieden worden nog donkerder, lichte gebieden worden nog helderder, en er zijn nog meer zichtbare gradaties en details in de zwarte tinten. De kleinere LED’s openden voor Samsung ook de deur naar het Infinity One Design. Stijlvol, elegant en bijna volledig randloos! Net als een kameleon in de jungle, vloeit het slanke figuur van de TV moeiteloos samen met jouw interieur.

Hoewel de Mini LED’s de grootste innovatie zijn voor deze nieuw Samsung TV, komt hij geleverd met nog heel wat andere handige features:


AI Upscaling

Een oude YouTube video of je favoriete serie van de jaren 80 bekijken in hoge kwaliteit? Dat kan! Doordat de processor gebruik maakt van wel 16 neurale netwerken, is de Neo QLED instaat om met deep learning de beeldkwaliteit merkwaardig te verbeteren. Ongeacht de originele bron, optimaliseert het toestel de beeldkwaliteit tot 4k en 8k.

Object Tracking Sound (OTS)

De naam verraad het al. OTS zorgt ervoor dat geluidseffecten synchroniseren met de bewegingen op het scherm. Wanneer Thor zijn hamer gooit, klinkt het dus als het ware alsof deze door de kamer vliegt.

SpaceFit Sound

SpaceFit Sound is een uitstekende combinatie voor Object Tracking Sound. SpaceFit Sound is een kalibratiemethode die met behulp van een microfoon in de TV de ruimte analyseert. Op basis van deze analyse stelt de TV jouw aangesloten luidsprekers automatisch in voor optimaal, meeslepend geluid.


Om deze geluidservaring te vervolledigen kan je opteren voor een Q-Symphony soundbar. De speakers van deze soundbar werken samen met de speakers aan de boven-, onder- en zijkant van jouw Neo QLED voor een echt cinemagevoel.


What else?

Naast al deze features biedt de Neo QLED ook Multi View, waardoor je met apps, zoals Google Duo, gewoon TV kan blijven kijken terwijl je een gesprek voert met je vrienden. Daarnaast werd er ook aan de gamers onder ons gedacht. Die kunnen genieten van een Super Ultrawide Gameview, waarmee je het scherm kan aanpassen voor de ideale beeldverhouding. Tenslotte komt de Neo QLED geleverd met een SolarCell Remote die zowel zonlicht als binnenhuisverlichting omzet in energie. Gedaan met lege batterijen vervangen dus!


Is jouw TV wel eens aan een upgrade toe? We helpen je graag verder in onze showroom in Tienen om voor jou het geschikte toestel te vinden.

238 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page