top of page
Zoeken
 • Phixum

Zijn kabels van hoge kwaliteit de investering waard?

Bij Phixum zijn we meer dan overtuigd over de meerwaarde van premium kabels. Je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven. Vraag geheel gratis jouw AudioQuest demo pakket aan en laat je overtuigen.

Hoe aanvragen? Mail naar info@phixum.be of bel naar +32485 60 67 07.


Jarenlange discussie

Rond premium kabels heerst al jaren discussie. Nuttig of niet? Zij die geen verschil horen en anderen die zweren bij premium geluidskabels. Je hebt altijd mensen die zoeken naar de hoogste kwaliteit, en zij die beweren dat er geen verschil te merken valt.

Onze mening? Wij geloven er alvast in! Een premium kabel is een absolute meerwaarde voor het hoogwaardigste geluid.


AudioQuest: alom geprezen kabelmerk

Bij Phixum zoeken we steeds naar de beste geluidskwaliteit. Daarom kozen we voor AudioQuest als kabel-leverancier.

Bill Low, de oprichter van het bedrijf, zweert bij de kwaliteit en prestaties van AudioQuest kabels. Bill is bijzonder verheugd dat het succes van zijn bedrijf mogelijk is ondanks zijn vasthouden aan de eis dat de grondvesten van het bedrijf, en die van de AudioQuest marketing, gestoeld moeten zijn op de prestaties van het product.

AudioQuest beschikt over een uitgebreid assortiment aan (type) kabels, allen van de hoogste kwaliteit.


Waar moet je op letten bij het aankopen van audio kabels

Duurder betekent niet altijd beter. Je hoeft dan ook geen duizenden euro’s uit te geven voor een set kabels van hoge kwaliteit. Bij het zoeken naar de juiste kabels voor jouw geluidsinstallatie let je op de volgende dingen:

 • Geometrie (opbouw) van de kabel: De relatie tussen de geleiders bepaalt de meest elementaire elektrische waarden van een kabel (capaciteit en inductie). Zelfs wanneer deze in een redelijk neutrale balans worden gehouden, heeft de opbouw van een kabel grote invloed op het geluid. Zo heb je bijvoorbeeld de Rocket kabels van AudioQuest. De Star-Quad geometrie in deze serie kabels zorgt voor een superieure klank ten opzichte van geleiders die parallel lopen, maar ook aan dezelfde geleiders als twee getwiste paren.

 • Goede conductiviteit/geleidbaarheid: Je wilt een kabel die een zo klein mogelijke weerstand geeft en zo min mogelijk kwaliteitsverlies heeft over een afstand. Een vuistregel die regelmatig van toepassing is: hoe dikker de kabel, des te beter de kwaliteit. Zeker over afstanden van meer dan een meter. Een goede basis als kabel: zuurstofvrij gevlochten koper.

 • Afscherming: Om ervoor te zorgen dat andere elektromagnetische bronnen het signaal in de kabel niet verstoren moet je kabel voorzien zijn van voldoende afscherming. In normale scenario’s raden we een kabel met minstens 2 lagen afscherming onder de isolatie aan.

 • De juiste connectoren: Waar zilveren connectoren gecombineerd met zilveren kabels betere conductiviteit hebben dan goud, zijn ze vatbaarder voor corrossie. Gouden connectoren daarentegen slijten minder snel en hebben minder last van oxidatie. Het matchen van je kabelconnector met de input van je audiosysteem is nog een te overwegen optie. Je keuze hangt hier dus van een aantal factoren af.


Zijn premium HDMI-kabels het waard voor beter geluid?

Alhoewel de HDMI-stuurgroup (HDMI,LLC) kaders heeft vastgesteld rond de opbouw van een HDMI-kabel zijn er tussen kabels verschillen te vinden. AudioQuest verbetert de (geluids)kwaliteit door heronderzoek te doen rond de vastgelegde standaard. Principes die bij andere kabels hun waarde al bewezen hebben zijn ook bij HDMI-kabels van toepassing. Denk aan massieve geleiders, geleidermaterialen, isolatiematerialen en een hogere nauwkeurigheid in het productieproces.


De naam van het bedrijf verraad het alvast: de hoofdfocus van AudioQuest zit hem in het verbeteren van de geluidskwaliteit van HDMI-kabels. Waar 8K iets fantastisch is, mogen we audio niet uit het oog verliezen. Hoge kwaliteit HDMI-kabels onderscheiden zich door:

 • Extra afscherming zodat andere elektromagnetische bronnen, zoals Wi-Fi, stroomkabels, .. geen storing geven op het audio- en video signaal;

 • Superieure materialen of combinaties van materialen (bijvoorbeeld hoog kwaliteit koper met een een laagje zilver op de kabel) voor een betere geleiding en een zuiverder signaal zonder onderbrekingen;

 • Strenge kwaliteitscontrole tijdens productie, wat voor minder kleine fouten en oneffenheden in de kabel zorgt en een zuiverder, performanter signaal door de kabel.

Zijn premium interconnects het waard?

Interconnects, vaak ook RCA-kabel of tulp genoemd, zijn veruit het meeste voorkomende type kabel in home cinema's. Een traditionele interconnect heeft 2 paar aansluitingen om 2-kanaals stereo audio connecties te maken. De doorsnee interconnect herken je door de witte en rode connector die regelmatig terugkomen.

Wat maakt een premium interconnect nu de moeite waard?

 • Robuuster materiaal dat langer meegaat. Je hebt dus langer geniet van je RCA-kabel. Door gebruik te maken van stevigere isolatie, geleiders en connectors verlengt de levensduur van je kabel aanzienlijk. Slijtage aan de kabel wordt beperkt waardoor je langer een zuiver audiosignaal behoudt.

 • Net als bij de HDMI-kabels zorgt extra afscherming voor minder storing van andere elektrische apparaten en stroombronnen. Het resultaat: een zuiverder en onaangetast signaal

 • Betere geleiding

Zijn premium luidsprekerkabels het waard?

Luidsprekerkabels gebruik je.. Ja om luidsprekers aan te sluiten. De juiste luidsprekerkabel is niet weg te denken in de geluidskwaliteit van je speaker.


De opbouw van de kabel mag niet onderschat worden. Zo heb je bijvoorbeeld Star-Quad kabels. Dat zijn kabels met vier geleiders die dusdanig in de kabel gepositioneerd zijn om nog beter magnetische storing tegen te gaan.


Omdat over de volledige lengte van de kabel signaalverlies plaatsvindt is het belangrijk dat je goed nadenkt over de lengte en dikte van de kabel. Hoe langer de kabel, des te hoger het signaalverlies. Een dikkere kabel geeft minder weerstand, waardoor het oorspronkelijke signaal beter behouden blijft.


En ja, we weten dat we in herhaling vallen, maar de voordelen van een premium luidsprekerkabel zijn net als bij andere kabels:

 • Betere geleiding

 • Minder interferentie

 • Strengere kwaliteitscontrole

 • Langere levensduur van je kabel

Ben je nog niet helemaal overtuigd?

Dat begrijpen we. Het kwaliteitsverschil dat moet je nu eenmaal zelf ervaren. Gelukkig heeft Phixum daar de oplossing voor! Als AudioQuest dealer hebben we namelijk rechtstreeks toegang tot het uitgebreide AudioQuest gamma. Zo kunnen we jou een demo pakket op maat bezorgen.

Vraag geheel gratis jouw AudioQuest demo pakket aan en laat je overtuigen.

Hoe aanvragen? Mail naar info@phixum.be of bel naar +32485 60 67 07.

825 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page