top of page
Zoeken
  • Phixum

De Beste TV's Voor Sport Te Kijken

Bijgewerkt op: 11 jun. 2021Bij Phixum bereiden we ons ieder jaar uitgebreid voor op het EK. Dit jaar hebben we ons voorbereid door de beste TV's voor sport te kijken uit te kiezen. Om de match optimaal te volgen heb je een ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ ๐—ง๐—ฉ met ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—ธ nodig zodat iedereen kan meekijken zonder afbreuk aan het beeld. Ook ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ถ-๐—ด๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ met ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ด ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐˜ en ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ om ongewenste zonnestralen uit je scherm te houden kan je niet missen.


Zijn niet alle TVโ€™s geschikt voor sport dan? Als je een echte sportliefhebber bent die wekelijks de match bekijkt, maakt de juiste TV het verschil. Zeker als je de match met heel de familie of met je beste maten kijkt wil je rekening houden met meer dan alleen bewegend beeld.


Hieronder lees je de belangrijkste criteria en waarom deze er toe doen.


Brede kijkhoek

De kijkhoek van een televisie bepaalt hoe ver je aan de zijkant van een televisie kunt zitten voordat de beeldkwaliteit achteruit gaat. Wanneer je in groep kijkt wil je natuurlijk dat iedereen het beeld goed kan zien. Met een brede kijkhoek blijft de bal zichtbaar vanuit iedere hoek in de kamer.


Formaat

Bigger is better. Een grote TV heeft veel voordelen. Dit wil zeggen dat je met meer mensen naar de match kan kijken en iedereen kan verder uit elkaar zitten. Daarnaast zie je kleine objecten beter (als je schermresolutie ook voldoende hoog is). Ideaal voor een voetbalmatch waar de spelers en de bal vaak van ver gefilmd worden. Tenslotte kan je ook nog steeds de match volgen terwijl je om een nieuwe lading bier in de koelkast gaat.


Anti-Glare

Anti-glare TVโ€™s hebben minder last van lichtweerkaatsing op het scherm. Ook overdag kan je dus perfect naar TV kijken zonder de gordijnen te sluiten. Anti-Glare versterkt ook het voordeel van de brede kijkhoek.


Contrast & helderheid

Net zoals anti-glare, zorgen een hoog contrast en een helder scherm voor minder storing van reflecties in het scherm. Wit wordt witter, zwart wordt zwarter en de details zijn nรณg intenser. Sommigen onder jullie herinneren zich zeker en vast nog de oude TVโ€™s waar je nauwelijks de 2 teamkleuren van elkaar kon onderscheiden omwille van het lage contrast en kleurbereik van de TV.


4k met upscaling.

Zonder twijfel is een haarfijne resolutie aangenaam om naar de kijken. Helaas worden sportmatchen nauwelijks in 4K uitgezonden. Dan heb je ook niets aan een 4K TV om sport te kijken. Ja, mogelijks wordt 4K ooit de nieuwe norm voor TV, maar tot dan hebben wij alvast een alternatieve oplossing: A.I. upscaling. Dit wil zeggen dat de TV de kwaliteit van het beeld merkwaardig verbetert, ongeacht de originele bronkwaliteit. Ook sportwedstrijden die niet in 4k worden uitgezonden, tovert de TV om in 4K-waardige beelden.


Dat gezegd zijnde, dit zijn onze top picks voor beste TVโ€™s om sport op te kijken:Sony KE85XH9096BAEP - 2.499โ‚ฌ - 85โ€ model

Deze grote 85โ€ TV bezorgt levendige, kleurrijke beelden met geluid dat je helemaal omringt. In combinatie met een uitstekend contrast, helderheid en een 4K resolutie, komt de sport match tot leven voor je neus. De Sony KE85XH9096BAEP maakt een waardig 85โ€ model voor echte sportliefhebbers.


Sony XR85X95JAEP Binnenkort verkrijgbaar - Topper 85โ€ model

Nog 85โ€ topmodel, de Sony Bravia. Dit paradepaardje komt met full array led, wat uitermate geschikt is voor omgevingen met veel licht zoals buiten. Full array led gepaard met de unieke omgevingsoptimalisatietechnologie en lichtsensor die het beeld en geluid automatisch aanpast aan de omgeving, maakt deze TV geschikt voor iedere ruimte en kijkhoek.


Sony KD75X89JAEP - Binnenkort verkrijgbaar - middenklasser 75โ€ model

Voor wie een goede middenklasse in het 75โ€ segment zoekt, is de Sony X89J een no-brainer. Een groot dynamisch bereik, adembenemende kleuren en 4K met upscaling zorgen voor een realistisch beeld. Ben je op zoek naar het allerbeste in het 75โ€ segment? Lees dan nog even verder.


Samsung Neo QLED 4K 75โ€ - โ‚ฌ4799 - Topper 75" model

Op zoek naar het beste in de 75โ€ klasse? De Samsung Neo QLED bied je alles waar je maar van kan dromen. Quantum Matrix Technologie voor ultrafijne lichtbediening, een intelligente processor voorzien van deep learning waarmee je geniet van 4K AI-upscaling, 100% kleurvolume dankzij de Quantum Dot, minimale schitteringen dankzij anti-reflectie en nog veel meer. Wil je meer weten over de Neo QLED? Lees dan zeker eens ons vorige blog: https://www.phixum.be/post/samsung-neo-qled-d%C3%A9-ideale-allrounder


Samsung โ€œThe Terrace 65 inchโ€ - Binnenkort verkrijgbaar - Topper 65" model

De naam verraad het al. Deze 65-incher is weerbestendig (IP55) en kan je dus gewoon buiten hangen en daar ook laten. Hij is bestand tegen o.a. vochtigheid, stof en warmte. En dit allemaal in combinatie met top of the line TV technologie. De Terrace is voorzien van anti-reflectie om weerspiegelingen en schitteringen uit te balanceren. Deze TV is ontworpen om gezellig op je terras naar de match te kijken met een pintje in de hand.


Samsung โ€œThe Premiere 4K UST Triple Laser Projector LSP9Tโ€ - 130" Top laserprojector

Wil je รฉcht het grootste scherm dat je kan vinden? Dan kijk je best een naar een projector zoals deze The Premiere 4K UST van Samsung. Met deze projector creรซer je een haarfijn beeld tot 130โ€ groot. Deze projector tovert je woonkamer om in een een bioscoop. Hoewel we steeds een speciaal projectiescherm aanraden voor optimale beeldkwaliteit, verkrijg je bij The Premiere zelfs een prachtig beeld op een witte muur zonder projectiescherm. Wees er steeds van bewust dat projectoren gevoeliger zijn voor lichtinval dan een conventioneel TV scherm en daardoor minder geschikt zijn in omgevingen met veel licht.

Zoals je misschien hebt gemerkt zijn deze TVs voornamelijk van een groot formaat. Dat komt omdat grote TV meestal leuker zijn om sport op kijken, maar je kan bij Phixum ook terecht voor kleinere formaten (65โ€, 55โ€, โ€ฆ).


Combineer nu jouw sport TV met een gepaste soundbar en het juiste gezelschap en geniet van een volledig nieuwe ervaring. Gedaan met tickets kopen om naar de match te gaan, thuis is het gewoon nรณg beter. Het ziet er tenslotte naar uit dat we nog wat langer binnen zullen blijven.Is jouw TV aan vernieuwing toe? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer informatie of advies op maat. Contacteer ons via het inschrijvingsformulier op onze website, bel ons op 0485 606 707 of stuur een mailtje naar info@phixum.be


156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page